İnsan Hakları; birey, toplum ve devletler bakımından yaşamsal öneme sahip bir kavramdır. Özellikle demokrasi penceresinden bugünden geleceğe özlemle bakılması, bu kavramı daha önemli hale getirmektedir. Çünkü en yalın anlatımla, demokrasinin özünde hak ve özgürlükler vardır. Ancak demokratikleşme bağlamında, bireysel ve toplumsal sorunlarımızın çözümüne katkıyı amaçlıyorsak, öncelikle insan haklarına ilişkin temel ve analitik bilgiye sahip olmalıyız. Kitapta, hukuksal bir kavram olarak insan haklarının, uluslararası perspektiften korunması ve gelişmesini bulacaksınız.
Kitapta şu konular işlenmiştir: Doktrinde insan haklarına kavramsal yaklaşım ve insani değerler temelinde kavrama yeni bir bakış getiren CANİM Modeli; İnsan haklarının düşünsel ve tarihsel gelişimi; Çağdaş insan hakları anlayışı ile Türkiye'nin etnik ve Kürt sorunu; Birleşmiş Milletler insan hakları sistemi; Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Mahkemesi; Avrupa İşkenceyi Önleme Sözleşmesi ve Komitesi; AGİT insani Boyut Mekanizması; Uluslararası standartlar ve yargı kararları ekseninde, yaşam, işkenceye maruz kalmama, özgürlük ve güvenlik, adil yargılanma, sanık, azınlık, şelf – determinasyon ve çocuk hakları; Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru.
Not: Özel indirime giren kitapların kapaklarında, normal kullanımını engellemeyecek şekilde, yıpranma veya küçük hasarlar bulunabilir.
Konu Başlıkları
İnsan Haklarına Yeni Bir Bakış
Çağdaş İnsan Hakları Anlayışı, Etnik ve Kürt Sorunu
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Sistemi
Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Mahkemesi
Avrupa İşkenceyi Önleme Sözleşmesi ve Komitesi
AGİT İnsani Boyut Mekanizması
Yaşam Hakkı, İşkenceye Maruz Kalmama Hakkı
Özgürlük ve Güvenlik, Adil Yargılanma Hakkı
Self–determinasyon, Sanık, Azınlık ve Çocuk Hakları
Sözleşmeler, Raporlar ve Yargı Kararları
Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru